WHAT WE DO

Juwelenmerk met wortels in Gent en 20 jaar ervaring in het ontwerp van maatwerk trouwringen, de ultieme verlovingsring, upcycling van oud goud en preloved diamanten en juwelen voor speciale gelegenheden - of zomaar, omdat het kan.

Manifesto

duurzaam
conflictvrij
liefde
innovatief
cutting edge
inclusief
natuurlijk
lokaal
nazorg
eigenzinnig
eigen collecties
transparant
we horen je
circulair
Storiesof You be Elisa Lee 91

onze visie

“Bij Elisa Lee geloven we er in dat we de tijd die we op aarde zijn op een mooie manier kunnen materialiseren in het realiseren van die kleine familieschatten over de generaties heen, de zorg voor de planeet en zijn bewoners en het dierbaar omspringen met de grondstoffen van deze planeet (en met uitbreiding het heelal).”

lees meer
Storiesof You be Elisa Lee 18

Onze geschiedenis

Atelier EL is ontstaan uit liefde voor het ambacht. De reis begon in 2002 toen Elisabeth Leenknegt, derde generatie glaskunstenaar, inspiratie vond in het glaswerk van de klassieke Romeinen. In de loop der jaren groeide Elisa Lee uit tot een high end juwelenlabel maar onze missie is nooit veranderd: ongeëvenaard vakmanschap, zorg voor de planeet en elkaar. Sinds het begin wil EL een pioneer zijn in duurzaam ondernemen. Daarnaast willen we jullie shop-ervaring naar een hoger niveau tillen. De klant staat altijd centraal en we willen luisteren naar jullie verhaal.

Storiesof You be Elisa Lee 31

Onze aanpak

Voor de high end collecties werkt Elisa Lee met recycled (zelfs geen fairmined want dit vinden we niet ver genoeg gaan) wit, geel of roos goud, eerlijke diamanten en de mooiste en stevigste edelstenen zoals saffier, morganiet, aquamarijn en toermalijn. Elk stuk wordt van begin tot eind op een ambachtelijke en duurzame manier vervaardigd in het eigen productieatelier in Ronse. We werken bijna altijd op vraag van jou. Op afspraak ontdek je via een uitgebreid moodboard alle mogelijkheden om tot een persoonlijk ontwerp te komen. Goudsmidatelier EL is gespecialiseerd in eenvoudige, minimalistische juwelen zonder al te veel franjes. Omdat we er in geloven dat minder nog altijd meer is.

lees meer

Onze materialen

Bij Elisa Lee dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We denken en werken circulair waar mogelijk. We zoeken voor jullie uit welke impact de winning van grondstoffen heeft op onszelf en onze omgeving. Welke partners diezelfde idealen belangrijk vinden, welke edelstenen de sterkste reputatie hebben en uit welke mijnen we die gaan halen. Ook voor de metalen, ons glas, de zoetwaterparels en de edelstenen hanteren we diezelfde criteria. We werken enkel met gerecycleerd goud en op vraag werken we ook met jouw oud goud of preloved diamanten. Dit past helemaal in onze visie om circulair te werken. We streven ernaar om in de toekomst meer en meer te werken met massief gouden collecties in plaats van met zilver en met de hardste natuurlijke edelstenen in plaats van met glas. Verder gebeurt de hele montage en alle technische stapjes bij het uitwerken van een juweel voor 100 procent in ons eigen atelier. Enkel het zetten van de stenen gebeurt bij een gespecialiseerde zetter op 20 km van het atelier in Ronse.

Storiesof You be Elisa Lee 25

the good news

SUMMERTIME

lees meer