onze materialen

Granulaat bewerkt

onze metalen

Elisa Lee gebruik enkel de puurste metalen. We werken uitsluitend met leveranciers die aan eerlijke goudwinning doen. Ze zijn gecertificeerd door FLO-CERT, FAIRMINED en onderworpen aan de strenge criteria van het Responsible Jewellery Council. Dankzij deze labels kunnen we garanderen dat ons goud afkomstig is uit mijnen waar milieu, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden centraal staan en waar geen kinderarbeid plaatsvindt. Voor onze nieuwste juwelen gaan we nog een stap verder en gaan we enkel met RECYCLED goud aan de slag ipv dit uit (fairmined) mijnen. Lees hier het interview met Knackweekend over Goudeerlijk.

Elisa lee ruwe diamantengroter web

onze diamanten

De witte diamanten die wij met atelier EL aanbieden, hebben tot een steengrootte van 4 mm steeds kleurgradering F G E of D. Vanaf een steengrootte van meer dan 4 mm spreken we over maatwerk en gaan we op zoek naar de beste diamant met de meest voordelige kenmerken voor de vraag van de klant. Bij het zetten van een diamant in wit goud, gaat de kleur (nl. de witheid) hoger scoren tov bijvoorbeeld zuiverheid. Verder werken we enkel met hoogwaardige GSI, VS en VVS diamanten. Dit zijn zeer zuivere diamanten (clarity). Wens je hier op eigen initiatief hiervan af te wijken en heb je interesse in een specifieke colour en clarity combinatie, dan gaan we graag mee op zoek naar jouw ideale diamant.

We werken op vraag ook met salt & pepper diamanten. Dit zijn diamanten met onzuiverheden, waardoor je naar prijs toe een grotere diamant kan vinden voor een zelfde prijs (carat). Onze gekleurde diamanten zijn van oorsprong natuurlijk witte diamanten. Ze beschikken steeds over een mooie VS kwaliteit en worden door middel van straling gekleurd. We kiezen er standaard voor om te werken met natuurlijke diamanten. Het liefst werken we zelfs met ruwe diamanten uit Afrikaanse mijnen die bij ons in Antwerpen worden geslepen. In enkele uitzonderlijke gevallen kan -op vraag van de klant- worden gekozen voor de aankoop van een labodiamant. Lees hier de pro's en contra's over het gebruik van labodiamanten.

Wens je meer te weten over de 4 c's? (clarity, colour, cut, carat) lees hier meer.

Frankieandfish 117

onze edelstenen

Saffier, morganiet, toermalijn, aquamarijn en diamant

We kozen er voor om enkel te werken met de hardste edelstenen. Hierdoor kunnen we een hoge krasbestendigheid van de Elisa Lee juwelen garanderen.

De hardheid wordt gemeten op de schaal van Mohs, die mineralen rangschikt op een schaal van 1 tot 10. Diamant (10/10), saffier (9/10), morganiet (8 a 7.5), smaragd (8 a 7.5) en aquamarijn (7.5) worden als de hardste beschouwd (noot: ook robijn is hard (9), maar zit bij uitzondering nog niet in de collecties).

Al onze stenen zijn volledig natuurlijk en niet onderworpen aan kleuringen onder hitte of andere bewerkingen.

Op vraag werken we ook graag met exclusieve saffieren zoals padparadscha en andere exclusieve stenen uit specifieke mijnen.