Glasblazen2

onze aanpak

MADE IN BELGIUM Elisa Lee kiest er bewust voor om de productie volledig in België te houden. Dit is voor ons een evidentie maar het maakt het er zeker niet gemakkelijker op. Elk juweel wordt in ons atelier gemaakt, zelfs onze partners zijn locals uit Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen. Deze bewuste keuze om ethisch verantwoord te werken, heeft bovendien als voordeel dat we flexibel en snel kunnen inspelen op bestellingen en herstellingen. Elisa Lee beschikt over het label Handmade in Belgium (HIB) dat authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten erkent. De lokale productie draagt bij aan een eerlijke en kwalitatieve manier van produceren.

DUURZAAMHEID EN PURE EN/OF RE-USED MATERIALEN Elisa Lee gebruikt enkel de meest pure materialen: massief Sterling zilver, goud, glas, saffieren en diamanten. We werken uitsluitend met leveranciers die aan eerlijke goudwinning doen. Onze leveranciers zijn dan ook gecertificeerd door FLO-CERT, FAIRMINED en zijn onderworpen aan de strenge criteria van het Responsible Jewellery Council. Dankzij deze labels kunnen we garanderen dat ons goud afkomstig is uit mijnen waar milieu, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden centraal staan en waar geen kinderarbeid plaatsvindt. Ook onze diamanten komen uit conflictvrije gebieden. Waar het mogelijk is werken we met recycled goud en pre-loved diamonds. Cradle to cradle ontwerpen zit diep in het DNA van ons atelier verweven. Waarom gebruik maken van nieuw ontgonnen materialen als er reeds hoogwaardig te recupereren materiaal aanwezig is? Daarnaast gaan we op een ecologische manier om met de hoogstaande materialen, waardoor er geen overschotten worden gecreëerd. Elisa Lee werkt stock-reducerend waar mogelijk. De grondstof voor de glazen parels die Elisabeth maakt is afkomstig van een kleinschalig familiebedrijf in Italië. Elk (gekleurd) glaselement kan worden vervangen na verloop van tijd, waardoor de klant steeds opnieuw over een origineel, ambachtelijk en tegelijk tijdloos juweel beschikt.

SERVICE EN EXPERTISE Wij hebben 18 jaar expertise in het vervaardigen van juwelen en zijn gespecialiseerd in maatwerk. Professionalisme en service zijn hierbij onze voornaamste troeven. We maken graag tijd vrij voor de klant en gaan prat op een heldere en duidelijke dienstverlening. Ons team bestaat uit tien medewerkers met een hart voor de job. Elk van ons genoot verschillende opleidingen van kunstgeschiedenis, kleurconsulent en vormgeving tot glasblazen en edelsmeden. Bovendien hebben we pakken relevante ervaring om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.