Upcycling

P1010176
P1010182
18k oud goud upcycling

Een oud (familie)juweel upcyclen?

Je erfde een juweel van een dierbare, maar het is niet helemaal je ding. Zonde toch?

We gaan heel graag met je goud en edelstenen aan de slag voor een totaal nieuw ontwerp. Er is van alles mogelijk. Inspiratie hiervoor lees je ook bij onze rubriek maatwerk.

We kunnen samen tot een ontwerp komen op basis van de grootte of kwaliteit van je stenen. Als er goud tekort zou zijn, dan vormt dit geen probleem, we kunnen gerust wat toevoegen.

Prijzen voor maatwerk en upcycling zijn sterk afhankelijk van de maatwerkvraag.

Maak via de afsprakenknop je vrijblijvende afspraak en we vertellen je graag de specifieke kost van je idee.

Eigen diamanten hergebruiken
Munten

Welke zaken zijn ideaal om te recupereren en welke niet?

Edelstenen met een hardheid boven de 8/10 op een schaal van Mohs zijn onze favorieten (diamant, saffier, robijn, aquamarijn, toermalijn,….). We hersmelten enkel in massief 18K geel goud of massief 18 K roos goud. Dus geen zilver of wit goud, dat vaak sporen van rodium bevat.

Fijne kettingen hersmelten we niet (omdat ze doorgaans sterk vervuild zijn) maar herbruiken we graag voor een nieuw halssieraad. Ideaal als basis voor smelt zijn plaatjes, ringen, medaillons en munten. Wanneer er goud tekort is, kunnen we een gedeelte in nieuw goud toe te voegen.

Prijzen voor maatwerk en upcycling zijn sterk afhankelijk van de maatwerkvraag. Lees hier onder verder wat je kan doen met wit goud of ongeschikt smeltgoud.

18k geel au munten 2
18k geel au munten

Betalen met oud goud voor de realisatie van een juweel

Niet alle modellen uit onze collectie lenen zich er toe om met oud goud gemaakt te worden. Fijne kettingen of wit goud dat vaak is vervuild met rodium, recupereren we niet. Kettingen herwerken we wel graag in een nieuw halssieraad.

In dit geval bestaat de oplossing in het (gedeeltelijk) betalen met oud goud. Elisa Lee brengt 30€/gram oud goud in mindering voor het ontwerp van een nieuw juweel.

Dit goud dient door de goudsmeden van Elisa Lee te zijn gecontroleerd en bevestigd als kwalitatief goed goud (karaat, zuiverheid).

Dit kan ook een oplossing bieden wanneer je oud goud hebt in een goudkleur waar je zelf geen fan van bent.

tips & faq

Voeg toe aan wenslijst

Solitair Lux

Bekijk in shop