Upcycling

Een oud (familie)juweel upcyclen?

Je erfde een gouden juweel van een dierbare, maar het is niet helemaal je ding. Zonde toch?

We gaan heel graag met je goud en edelstenen aan de slag voor een totaal nieuw ontwerp. Er is van alles mogelijk. Inspiratie hiervoor vind je bij onze rubriek maatwerk.

We kunnen samen tot een ontwerp komen op basis van de grootte of kwaliteit van je stenen. Als er goud tekort zou zijn, dan vormt dat geen probleem. We kunnen gerust wat toevoegen.

Prijzen voor maatwerk en upcycling zijn sterk afhankelijk van de maatwerkvraag.

Maak via de afsprakenknop je vrijblijvende afspraak en we vertellen je graag de specifieke kost van je idee.Welke zaken zijn ideaal om te recupereren en welke niet?

Edelstenen met een hardheid boven de 8/10 op een schaal van Mohs zijn onze favorieten (diamant, saffier, robijn, aquamarijn, toermalijn,….). We omsmelten enkel in massief 18K geel goud of massief 18K roos goud. Dus geen zilver of wit goud, dat vaak sporen van rodium bevat.

Fijne kettingen omsmelten we niet (omdat ze doorgaans sterk vervuild zijn) maar hergebruiken we graag voor een nieuw halssieraad. Ideaal als basis voor smelt zijn plaatjes, ringen, medaillons en munten. Wanneer er goud tekort is, kunnen we een gedeelte in nieuw goud toe te voegen.

Prijzen voor maatwerk en upcycling zijn sterk afhankelijk van de maatwerkvraag. Lees hier onder verder wat je kan doen met wit goud of ongeschikt smeltgoud.

Betalen met oud goud voor de realisatie van een juweel

Niet alle juwelenmodellen uit onze collectie lenen zich er toe om met oud goud gemaakt te worden. Fijne kettingen of wit goud dat vaak is vervuild met rodium, recupereren we niet. Kettingen herwerken we wel graag in een nieuw halssieraad.

In dat geval bestaat de oplossing in het (gedeeltelijk) betalen met oud goud. Elisa Lee brengt 30€/gram oud goud in mindering voor het ontwerp van een nieuw juweel.

Dit goud dient door de goudsmeden van Elisa Lee te zijn gecontroleerd en bevestigd als kwalitatief goed goud (karaat, zuiverheid).

Dat kan ook een oplossing bieden wanneer je oud goud hebt in een goudkleur waar je zelf geen fan van bent.

tips & faq