this is elisa lee

this is elisa lee

Juwelenmerk met wortels in Gent en 20 jaar ervaring in het ontwerp van maatwerk voor trouwringen, de ultieme verlovingsring, upcycling van oud goud en preloved diamanten en juwelen voor speciale gelegenheden - of zomaar, omdat het kan.

Storiesof You be Elisa Lee 18

Onze geschiedenis

Atelier EL is ontstaan uit liefde voor het ambacht. De reis begon in 2002 toen Elisabeth Leenknegt, derde generatie glaskunstenaar, inspiratie vond in het glaswerk van de klassieke Romeinen. In de loop der jaren groeide Elisa Lee uit tot een high end juwelenlabel maar onze missie is nooit veranderd: ongeëvenaard vakmanschap, zorg voor de planeet en elkaar. Sinds het begin wil EL een pioneer zijn in duurzaam ondernemen. Daarnaast willen we jullie shopervaring naar een hoger niveau tillen. De klant staat altijd centraal en we willen luisteren naar jullie verhaal.

Onze materialen

Bij Elisa Lee dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We denken en werken circulair waar mogelijk. We zoeken voor jullie uit welke impact de winning van grondstoffen heeft op onszelf en onze omgeving. Welke partners diezelfde idealen belangrijk vinden, welke edelstenen de sterkste reputatie hebben en uit welke mijnen we die gaan halen. Ook voor de metalen, ons glas, de zoetwaterparels en de edelstenen hanteren we diezelfde criteria. We werken enkel met gerecycleerd goud en op vraag werken we ook met jouw oud goud of preloved diamanten. Dit past helemaal in onze visie om circulair te werken. We streven ernaar om in de toekomst meer en meer te werken met massief gouden collecties in plaats van met zilver en met de hardste natuurlijke edelstenen in plaats van met glas. Verder gebeurt de hele montage en alle technische stapjes bij het uitwerken van een juweel voor 100 procent in ons eigen atelier. Enkel het zetten van de stenen gebeurt bij een gespecialiseerde zetter op 20 km van het atelier in Ronse.