Elisa Lee 273744 A

Sakura

De juwelen uit deze collectie zijn ontworpen in zachte pasteltinten en uitgepuurde vormen. Het roze goud verwijst naar de kersenbloesems, terwijl de reflecties in het vlakke glas de vluchtigheid van het leven benadrukken.

De Sakura-collectie verwijst naar bloeiende kersenbloesems. Iedere bloem, elk moment is een nieuw begin. Concepten uit de Japanse filosofie, zoals mono no aware, vormen het uitgangspunt voor Elisabeth Leenknegt. Ze tonen ons hoe we kunnen focussen op het hier en nu en hoe we elk moment kunnen appreciëren. De collectie draait om het idee waarbij we genieten van de tijdelijke schoonheid van vallende bloesems maar tegelijkertijd ook beseffen en aanvaarden dat deze prachtige momenten voorbijgaan in een zucht.

Elisabeth Leenknegt creëerde in deze collectie een wereld van puurheid voor de wilde, bloeiende vrouw die binnenin ons schuilt. Ze schept een pure, laid-back sfeer door voor de stukken namen te gebruiken als shiro, wat onaangetast betekent, of yugen, dat staat voor het subtiele bewustzijn van het universum. Een heldere, zinvolle beleving van luxe is het resultaat.