20 jaar elisa lee

Elisa lee PERS 01 03 2021 Imago

Tijdens mijn jeugd bracht ik veel tijd door in het atelier van mijn vader (Jan Leenknegt) en mijn grootvader (Michiel Leenknegt), beiden glaskunstenaars. Maar alvorens ik de familietraditie verder zette, trok ik naar de universiteit.

Voor mijn scriptie bestudeerde ik Romeins glaswerk en maakte ik Romeinse glaskralen na. Dat leidde tot een eerste collectie unieke glasjuwelen, die op tentoonstellingen en wedstrijden enthousiast werd onthaald. Na mijn studies bleef ik ontwerpen in combinatie met een mooie job bij Huis van Alijn. Tot ik besloot voluit voor mijn juwelenmerk te gaan, en in de creatieve voetsporen van mijn familie te treden. En ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn doorlopen traject.

Doorheen de jaren evolueerde Elisa Lee van een glasjuwelenmerk (genaamd “Glasjuweel”) tot een high-end juwelenmerk waarbij we elk juweel met de hand maken in ons atelier in Ronse. Voor de gouden collecties werken we enkel met gerecycleerd goud, iets wat erg belangrijk voor me is. Want vanuit mijn opleiding heb ik veel respect voor wat we ontginnen uit de aarde en is het belangrijk dat we hier bewust mee omgaan. Een korte recap van die 20 jaar kan je hier bekijken.