Met double lux diamant nest fijn

geboortestenen

Geboortestenen met meer witruimte

Wat zijn geboortestenen?

Bij elke maand hoort een specifieke edelsteen. Je geboortedatum -en ook je sterrenbeeld- bepaalt welke edelstenen de meest positieve werking hebben. Het gebruik van geboortestenen gaat terug op het Oude Testament. In het boek Exodus beschrijft een passage hoe een geleerde twaalf stenen koppelde aan de twaalf maanden van het jaar. Bij andere juweliers kunnen de geboortestenen soms anders zijn. Dit komt omdat we bij atelier elisa lee kiezen voor de stevigste mogelijkheden. Opaal is bijvoorbeeld kwetsbaar.

Januari: GRANAAT: wilskracht, energie, doorbloeding

Granaat is een edelsteen met een dieprode kleur. De naam is afgeleid van ‘granatus’ en verwijst naar de granaatappel. Granaat wordt al eeuwenlang gebruikt in sieraden en gebruiksvoorwerpen. Het is een vrij hard mineraalgesteente met een score van 7 op de schaal van Mohs. Granaat geeft energie, versterkt gevoelens en wilskracht en zorgt -net als andere rode edelstenen- voor een betere doorbloeding.

Februari: AMETHIST: beschermend, reinigend, intuïtie, creativiteit

Amethist is een edelsteen met een mooie paarse kleur. Deze mineraalkwarts is de meest bekende steen uit de kwartsgroep en heeft een hardheid van 7/10. De edelsteen heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en de hersenen. Amethist werkt beschermend en reinigend en versterkt de intuïtie en creativiteit.

Maart: AQUAMARIJN: oprechtheid, communicatie, ontspanning, flow

Aquamarijn is het blauwe broertje bij de berylgesteenten. Deze edelsteen heeft een kleurenpalet van kleurloos tot blauw en groen, telkens met een glasachtige glans. Atelier Elisa Lee werkt met de lichtblauwe varianten. Aquamarijn helpt je in de flow te komen en in het moment te leven. Het dragen van aquamarijn maakt oprecht, onbezorgd en ontspannen. Deze geboortesteen werkt beschermend en bevordert communicatie.

April: DIAMANT: inzicht, bewustzijn, versterkt geest en lichaam

Diamanten zijn by far de populairste edelstenen. Diamant is het hardste materiaal ter aarde, het kan alleen gekrast worden door een andere diamant. Van alle transparante edelstenen, fonkelen diamanten het meest, ze reflecteren het licht op een ongeëvenaarde manier. Deze prachtige stenen zijn te vinden in mijnen in India, Zuid-Afrika, Canada, Rusland en Brazilië. Onze diamanten zijn altijd afkomstig uit conflictvrije gebieden en gegarandeerd vrij van kinderarbeid. Diamant zorgt voor meer inzicht en spiritueel bewustzijn en versterkt geest en lichaam.

Mei: MARAGD: onsterfelijkheid, geluk, hart en lever, veerkracht

Smaragd is heel geliefd dankzij haar intens groene kleur. Het Griekse “Smaragdos” betekent “groene steen”. Ondanks zijn hardheid van 7.5/10 vertoont de steen vaker breukvlakken door de natuurlijk aanwezige inclusies. Wij kijken bij Elisa Lee elke smaragd nauwkeurig na qua structuur. Deze berylsteen staan al meer dan 4000 jaar bekend als symbool voor onsterfelijkheid, kracht en geluk. Groene edelstenen werken op de lever- en hartenergie. Smaragd zorgt voor emotionele veerkracht en verbetert relaties.

Juni: ALEXANDRIET: balans, zelfvertrouwen, onstekingsremmend en ontgiftend

Alexandriet is een chrysoberylsteen in een groenblauwe, gele of roze kleur. Bij elisa lee kiezen we voor de groenblauwe (?) variant. Alexandriet scoort uitstekend qua hardheid met 8.5/10. Deze edelsteen stimuleert zelfvertrouwen, brengt balans en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend.

Juli: ROBIJN: doelbewust, motivatie, bescherming tegen het kwaad

Robijn staat bekend om zijn prachtig rode kleur, de naam is dan ook afgeleid van het Latijnse woord “rubeus”, wat rood betekent. Robijn behoort tot de hardste edelstenen op aarde, hij heeft net als saffier een hardheid van 9/10. Enkel een diamant is harder. Vanwege zijn zeldzaamheid is robijn een vrij dure edelsteen. Deze “king of gemstones” biedt bescherming tegen het kwaad. Robijn maakt je doelbewust, realistisch en gemotiveerd.

Augustus: PERIDOT: helend, innerlijke groei, verjongend, vitaliserend

Peridoot heeft een diep olijfgroene kleur en hoort bij de mineraalgroep olivijn. Deze edelsteen ontstaat heel diep in de aarde en scoort vrij goed qua hardheid met een 7/10. In het oude Egypte was deze edelsteen heel geliefd. Peridoot beschermt je tegen het boze oog, stimuleert innerlijke groei en werkt helend. Deze edelsteen heeft een verjongende en vitaliserende werking.

September: SAFFIER: wijsheid, waarheid, gerechtigheid

Een saffier is over het algemeen blauw maar daarnaast is hij ook in vele andere kleuren te vinden. De tint is afhankelijk van de chemische samenstelling van de steen. Voor de geboortestenen werken we met de blauwe varianten. Elke steen is natuurlijk en werd niet bijgekleurd. Saffier scoort uitstekend qua hardheid met een 9/10. Saffieren staan bekend als de edelstenen van wijsheid, waarheid en gerechtigheid. Bij Elisa lee kiezen we voor saffieren uit Sri Lanka en Madagascar, deze zijn van de mooiste kwaliteit.

Oktober: TOERMALIJN: bescherming, reinigend, kalmerend

Toermalijnkwarts is bergkristal met 'naalden' van zwarte toermalijn. In onze vaste collecties werken we met de groene toermalijnen. De steen kan daarnaast ook zwart, bruin, roze, blauw, geel en purper van kleur zijn. Onze toermalijnen komen uit Sri Lanka en Madagascar. Vermijd om de steen in fel zonlicht te houden, hierdoor kan de gekleurde toermalijn verbleken. Met een hardheid van 7.5/10 ben je ook best iets voorzichtiger met deze edelsteen. Toermalijn heeft een sterk reinigende, kalmerende en beschermende werking.

November: CITRIEN: levensvreugde, moed, creatief, overvloed, loslaten

Citrien is geel van kleur en behoort tot de kwartsfamilie. Deze zonnige, verwarmende edelsteen staat bekend om het geven van levensvreugde en moed. Citrien heeft een hardheid van 7/10 op de schaal van Mohs. Citrien maakt extravert en creatief, trekt geluk en overvloed aan en helpt je loslaten.

December: TANZANIET: zelfstandigheid, vruchtbaarheid, creativiteit, meditatie

Tanzaniet is een blauwpaarse zoisiet. De naam tanzaniet verwijst naar Tanzania, de vindplaats van deze edelsteen. Tanzaniet scoort 6.5/10 qua hardheid. Tanzaniet helpt zelfstandig te zijn en zonder invloed van anderen je eigen pad te vinden. Tanzaniet versterkt het immuunsysteem en de vruchtbaarheid. Het bevordert creativiteit en diepe meditatie.